kaas

Huismerkkaas op z'n retour in aantal promoties

In Nederland wordt zeer veel kaas gegeeten en zo zijn er dan ook veel kaas aanbiedingen. Yenom heeft de kaas aanbiedingen van de afgelopen 13 weken (week 36 t/m 48) vergeleken met de kaas aanbiedingen in dezelfde periode van 2011. De aanbiedingen van 14 supermarkten (Albert Heijn, C1000, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, EMTE, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Nettorama, Plus, Spar, Vomar) zijn geanalyseerd en daaruit blijkt dat het aantal aanbiedingen t.o.v. vorig jaar bijna gelijk is gebleven.

De A-merken blijven beide jaar vrij constant met het aantal aanbiedingen, de top 5 ziet er in 2012 als volgt uit:

  1. Milner (42)
  2. Maaslander (26)
  3. Slankie (25)
  4. Uniekaas (22)
  5. Old Amsterdam (21)

De verschillen zijn echter klein en in 2011 ziet de top 5 er nagenoeg hetzelfde uit, met als grootste verschil dat merk Slankie in plaats van Beemster in de top 5 staat. Ook als er naar de aanbiedingen in 2010 wordt gekeken worden dezelfde A-merken in de top 5 gezien.

In het tweede deel van de top 10 zijn echter wel veel verschillen te vinden, nieuwe merken stunten om een plek in de top 10 te bemachtigen en verdwijnen net zo snel weer uit het aanbiedingsrijtje. Het merk Tjiezi stond in 2011 nog op een gedeelde 6de plaats dit jaar is het merk nauwelijks in de aanbieding te vinden.

Opvallend is dat er in 2012 minder kaas aanbiedingen zijn waarin de supermarktnaam voorkomt, een daling van bijna 20 procent. Dit is extra bijzonder gezien het feit dat het totaal aantal kaas aanbiedingen gelijk is gebleven en dat er bij bijna alle andere productgroepen wel een stijging is in het aantal huismerk aanbiedingen.

Het huismerk is dus niet in opkomst bij de kaas aanbiedingen maar eerder op z'n retour.


Bekijk hier de Kaas aanbiedingen van deze week.